Dogodki

 

 
09.04.2024 - 10:30 do 12:30
Predavalnica P2
Datum objave:
25.03.2024

 

Baner

Dogodek "Kaj lahko naredim, da mi bo lažje?" bo potekal 9. 4. 2024 ob 10:30 v prostorih Fakultete za zdravstvene vede UM.

Govornica na dogodku bo Sanja Tkalec, mag. psih., regijska koordinatorica Programa MIRA na NIJZ OE MB in svetovalka v mreži psiholoških svetovalnic Posvet.

Sanja Tkalec

O vsebini dogodka:

Obdobje študentskih let prinaša številne izzive na področju samospoznavanja, osamosvajanja, navajanja na nove bivanjske pogoje, navezovanja novih in vzdrževanja starih poznanstev, usklajevanja vseh študijskih obveznosti ter soočanja z negotovostjo pred prihodnostjo, zaradi česar se študentje soočajo z različnimi stiskami. Nekatere so normalne in sestavni del omenjenega življenjskega obdobja, spet druge so zaradi spletov okoliščin nekoliko bolj zapletene in obremenjujoče.

Na dogodku bomo torej spregovorili o konkretnih stiskah mladih odraslih ter razmišljali o strategijah zmanjševanja le-teh. Udeleženci bodo prejeli tudi priročnik in napotke za samopomoč v stiski ter usmeritve na ustrezne vire pomoči v primeru resnejših težav v duševnem zdravju.

 

Dogodek je del 11. karierne tržnice UM, letnega dogodka, namenjenega mreženju študentov in diplomantov UM ter ostalih mladih na trgu dela s potencialnimi delodajalci. Organizatorja 11. karierne tržnice UM sta Karierni center Univerze v Mariboru in Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Maribor in Ptuj. 

"Prečekirajte" tudi preostali program "11. karierne tržnice Univerze v Mariboru" in izkoristite neštete priložnosti, ki vam jih ponuja! 

 

Vljudno vabljeni k prijavi na dogodek!

Prijava na dogodek >


Na dogodku bo potekalo fotografiranje in/ali snemanje z namenom promocije dogodka oz. poročanja o dogodku. Za več informacij klikni tukaj.