ZN 1. st. - 3. l R, sk 1- Zdravstvena nega in mentalno zdravje s kliničnim usposabljanjem, 16.11.2020

Datum objave: 
12.11.2020

Obvestilo rednim študentom 3. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Zdravstvena nega, skupina 1, ki bi morali, po urniku, klinične vaje o okviru učne enote  Zdravstvena nega in mentalno zdravje s kliničnim usposabljanjem, od 16.11.2020 naprej opravljati v SVZ Hrastovec

 

Študente obveščamo, da se glede na obvestilo SVZ Hrastovec, da zaradi okužb v zavodu, do nadaljnjega, tam kliničnih vaj ni mogoče opravljati, študente skupine 1 prerazporedi v SeneCura Dom starejših občanov Maribor d.o.o.  (gerontopsihiatrija)

 

Študenti se zberejo v ponedeljek, 16.11.2020 ob 8.00 uri pred vhodom v dom (Železnikova ulica 10, 2000 Maribor)

 

Prevzela jih bo odgovorna oseba v domu. Najprej bodo vsi študenti opravili hitri test na Corona Virus (max 15 min), nato bodo imeli uvodno srečanje.

Pred hitrim testom NAJ NE PIJEJO VROČIH NAPITKOV.

 

Za opravljanje kliničnih vaj je obvezna čista uniforma, priponka z imenom in priimkom, zaščitna maska ter primerna obutev. S seboj prinesite tudi beležko, Knjižico aktivnosti zdravstvene nege in učno negovalno dokumentacijo. 

 

Na klinične vaje lahko pridete samo zdravi, to pomeni:

  • da v zadnjih 14 dnevih niso imeli vročine nad 37,5 * C, kašlja, nahoda, bolečega grla, bruhanja/driske,
  • da pred prihodom na klinične vaje niso vzeli zdravila, ki znižuje telesno temperaturo,
  • da v zadnjih 14 dni niso bili v stiku z osebo, ki je kazala zgoraj naštete simptome ali z osebo, pri kateri je potrjena okužba s koronavirusom (COVID_19),

 

 V kolikor ima študent kakršnekoli zdravstvene težave (nahod, kašelj, bolečine v mišicah ali povišano telesno temperaturo) NUJNO OSTANE DOMA.

Na klinične vaje tudi ne prihajate študenti, ki ste v karanteni ali samoizolaciji.