Za boljše izbire v prodajnih avtomatih

Datum: 
06.12.2019

 

Na Univerzi v Mariboru, Fakulteti za zdravstvene vede je 3. decembra 2019 potekala novinarska in strokovna konferenca z naslovom »Za boljše izbire v prodajnih avtomatih«.

Novinarske konference se je udeležilo 12 predstavnikov medijev iz vse Slovenije, ki so svoje prispevke objavili v javnosti: Povezave

Na strokovni konferenci so bili predstavljeni rezultati raziskave z naslovom »Pregled ponudbe prodajnih avtomatov v zdravstvenih in socialno varstvenih zavodih v Sloveniji«, ki je nastala v okviru Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015-2025 »Dober tek Slovenija«, potrjenega s strani Državni zbor Republike Slovenije kot deset letna usmeritev na področju prehrane in telesne dejavnosti. Prav tako je bila predstavljena študijski program 2. stopnje Zdravstvena nega,  smer »Preventivna in klinična prehrana«.

Na strokovni konferenci je sodelovala tudi Zveza potrošnikov Slovenije s predstavitvijo programa »Veš, kaj ješ, študent«, v okviru katerega so posebno pozornost namenili izobraževanju študentov o tem, kaj zajtrkovati in malicati, kako izbrati prigrizek iz avtomata ali kosilo na bone v restavraciji.

Ob zaključku strokovne konference so na okrogli mizi svoje mnenje predstavili različni strokovnjaki in predstavniki študentov, ki so se s predstavniki prodajnih avtomatov dogovorili za bodoče skupno sodelovanje in vzpostavitev smernic za zagotavljanje zdravih izbir v prodajnih avtomatih na Univerzah in zdravstvenih ter socialno varstvenih ustanovah v Sloveniji.

 

Logo univerze