RAZPIS ZA VPIS V PODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME UNIVERZE V MARIBORU V ŠTUDIJSKEM LETU 2021/2021

Datum objave: 
31.03.2020
 

 

Objavljen je Razpis za vpis v podiplomske študijske programe Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/22.

Besedilo razpisa, tabele z vpisnimi mesti in razpisna besedila fakultet Univerze v Mariboru najdete TU​KAJ.

  • prvi prijavni rok za državljane RS in državljane držav članic EU je odprt do 8. septembra 2021
  • prvi prijavni rok za Slovence brez Slovenskega državljanstva in tujce – državljane držav nečlanic EU je odprt do 31. maja 2021

Razpis za vpis in vsa povezana obvestila so objavljena na spletni strani https://moja.um.si/bodoci-studentje/Strani/vpis-podiplomski.aspx (v slovenščini) oz. https://moja.um.si/en/future-students/Strani/enrolment-postgraduate.aspx (v angleščini). Povezava do razpisa je objavljena tudi na spletnem portalu eVŠ: http://portal.evs.gov.si, na katerem so objavljena vsa pisna in video navodila za izpolnjevanje prijave za vpis v slovenskem in angleškem jeziku.

 
 
VPISNI POGOJI
 
 
PRIJAVA NA RAZPIS ZA VPIS / APPLICATION EVŠ

https://portal.evs.gov.si/navodila-za-oddajo

 

SHEMA POSTOPKA PRIJAVE / APPLICATION PROCEDURE:

 

 

RAZPISANA VPISNA MESTA:

 

 

DOKAZILA IN ROKI ZA ODDAJO DOKAZIL

V skladu s 108. členom Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZZUOOP) (Uradni list RS, št. 152/20) se v prijavno-sprejemnem postopku za študijsko leto 2021/22 prijave za vpis in vsa k prijavi zahtevana dokazila vlagajo po elektronski poti preko informacijskega sistema eVŠ, če je identiteto vložnika mogoče ugotoviti. Identiteta prijaviteljev se preverja:

- ​na podlagi EMŠO za državljane Republike Slovenije oziroma

- na podlagi kopije osebnega dokumenta (za državljane drugih držav članic EU zadostuje osebna izkaznica ali potni list, za državljane držav nečlanic Evropske Unije pa zgolj potni list).

 

Za pozivanje za dopolnitve se uporablja eVŠ-VIP modul. O objavi zahteve za dopolnitev prijave na portalu eVŠ bo kandidat obveščen na naslov elektronske pošte, naveden v njegovi prijavi, in s SMS sporočilom na telefonsko številko, če jo bo navedel v prijavi.

 

Roki za dopolnitev:

- prvi prijavni rok za tujce 10.06.2021

- drugi prijavni rok za tujce 10.09.2021

- prvi prijavni rok za SLO+EU 10.09.2021

- rok za zapolnitev vpisnih mest 23. 9. 2021 do 12. ure (skladno s splošnimi določili razpisa za vpis je rok za prijavo tudi rok za oddajo dokazil)

 

 

INFORMATIVNI DNEVI ​

Kdaj? 20. 5. 2021 ob 15. uri in 6. 9. 2021 ob 15. uri

Posebnost: Kandidati imajo možnost tudi individualnega pogovora/svetovanja na daljavo in sicer po predhodnem dogovoru po elektronski pošti alenka.marsel@um.si.

Kje? Na daljavo z uporabo orodja Microsoft Teams oz. v živo na UM FZV, predavalnica št. 2. (1. nadstropje UM FZV) (odvisno od epidemioloških razmer). Prosimo spremljajte objave na spletni strani.