IBM SPSS in AMOS na voljo za študijsko leto 2023/24

Datum: 
11.09.2023

SPSS (Statistical package for the Social Sciences) je programski paket, ki omogoča statistično obdelavo podatkov. Je izčrpen nabor orodij za podatke in napovedovalno analitiko, ki je preprost za uporabo in je namenjen poslovnim uporabnikom, analitikom in statističnim programerjem.  

Campus licence zaposlenim in študentom z veljavnim statusom, poleg uporabe SPSS na univerzah in fakultetah, omogočajo tudi delo na daljavo, oziroma na domačih računalnikih, pri upoštevanju sledečih pogojev:

  • programska oprema je nameščena na računalnikih, ki so v lasti ali v najemu in pod nadzorom Univerze v Mariboru,
  • programska oprema je nameščena na računalnikih, ki so v lasti zaposlenih ali študentov, pri čemer je Univerza v Mariboru dolžna nadzorovano distribuirati licence v smislu jasnega lastništva oz. uporabe avtorizacijskih kod,
  • licence se lahko uporabljajo samo v izobraževalne, akademske in nekomercialne namene.

Campus licenca velja do 30. 9. 2024.

Uporabniki lahko sami prevzamejo avtorizacijsko kodo in pridobijo dostop do namestitvene datoteke.

Opozorilo: Na povezavi so na voljo avtorizacijske kode za študijsko leto 2023/24, za trenutno zadnjo aktualno različico, tj. SPSS v29.​ Po končanem postopku prevzema avtorizacijske kode dobi uporabnik e-sporočilo s kodo licence ter povezave do namestitvene datoteke.​ Vsak uporabnik mora tako ob pridobitvi nove avtorizacijske kode namestiti tudi zadnjo aktualno različico (v študijskem letu 2022/23 se je nameščala različica 28 in nove avtorizacijske kode niso ustrezne).

Za več informacij in ob morebitnih težavah se obrnite na IKT koordinatorja. ​

SPSS