Doc. dr. Dominka Vrbnjak v Sigma Theta Tau International

Datum: 
16.12.2020

dr. Dominika Vrbnjak

Včeraj, 15.12.2020, je doc. dr. Dominika Vrbnjak uradno zaprisegla kot članica The Honor Society of Nursing, Sigma Theta Tau International (STTI). Razglasitev novih članov je potekala že 30. julija 2019 na letnem kongresu STTI, vendar zaradi epidemiološke situacije v svetu in posledično odpovedi vseh globalnih dogodkov, ki jih STTI organizira, zaprisege ni bilo mogoče izvesti v živo.

Sigma že od ustanovitve prepoznava vrednost odličnosti v zdravstveni negi. Leta 1936 je postala prva ameriška organizacija, ki je financirala raziskave na področju zdravstvene nege. Danes Sigma podpira profesionalni razvoj, ki se osredotoča na izobraževanje, vodenje, razvoj kariere, raziskav na podlagi dokazov in štipendiranja na področju zdravstvene nege. Na ta način pospešujejo poklicni razvoj članov in vseh medicinskih sester, ki si prizadevajo izboljšati zdravje ljudi na svetu.

Ob tej priložnosti doc. dr. Dominiki Vrbnjak iskreno čestitamo za izjemno priznanje ter ji želimo veliko uspeha v svojem raziskovalnem in izobraževalnem delu tudi v prihodnje.

Dekanica s sodelavci

 

 

 

dr. Dominka Vrbnjak