Fulbright specialistka iz GWUSON na UM FZV

Datum: 
03.05.2022

Fulbright specialistka iz GWUSON na UM FZV

Univerzo v Mariboru, Fakulteto za zdravstvene vede bo v mesecu maju 2022 obiskala Fulbrightova specialistka iz Združenih držav Amerike, profesorica na The George Washington University School of Nursing,  Assoc Prof Joyce Knestrick, PhD, FNP-BC, FAANP, FAAN.

Dr. Joyce Knestrick ima dolgoletne izkušnje ter izjemno strokovno znanje iz klinične prakse. Zelo je aktivna pri ohranjanju visokokakovostnega izobraževanja v napredni zdravstveni negi. Je avtorica številnic publikacij in prejemnica številnih nagrad na področju zdravstvene nege. V prejšnjem mandatu je bila tudi predsednica American Academy of Nurse Practitioners.

Obisk profesorice Joyce Knestrick bo potekal v okviru programa Fulbright pod pokroviteljstvom ameriške ambasade v Slovenij in pomeni nadaljevanje ter poglobitev zglednega sodelovanja med UM FZV in GWUSON. Namen obiska je delitev znanja in izkušenj z izobraževanjem v napredni zdravstveni negi, izvedba delavnic za zaposlene, predavanj za podiplomske študente ter evalvacija študijskih smeri v napredni zdravstveni negi. Gostovanje Dr. Knestrick bo pripomoglo k promociji vloge medicinskih sester z naprednimi znanji v slovenskem prostoru in omogočilo dodatna pojasnila zainteresiranim deležnikom.  

Za visokošolske učitelje, raziskovalce, študente, diplomante in zunanje sodelavce bo predavala tudi na Raziskovalnem popoldnevu – vljudno vabljeni!

Fulbright specialistka iz GWUSON na UM FZV