Čestitke ob podeljenem častnem naslovu »Častni doktor« Univerze v Mariboru

Datum: 
21.09.2021

Prof ROGER WATSONIskreno smo veseli, da je na svečani slovesnosti ob Dnevu univerze, dne 21. septembra 2021 rektor prof. dr. Zdravko Kačič podelil častni naslov »Častni doktor« Univerze v Mariboru gostujočemu profesorju Univerze v Mariboru Fakultete za zdravstvene vede Prof ROGERJU WATSONU, PhD.

Na Univerzi v Mariboru Fakulteti za zdravstvene vede smo izjemno počaščeni, da je naš gostujoči tuji strokovnjak cenjeni profesor Roger Watson, ki na področju zdravstvene nege deluje in raziskuje že več kot 30 let, tako v klinični praksi kot na svoji akademski poti. Profesor Watson je redni profesor že od leta 1998 in gostujoči profesor na mnogih mednarodno priznanih izobraževalnih institucijah.

Profesor Watson je eden vodilnih zagovornikov uporabe ne-parametrične analize inštrumentov za anketiranje (lestvica Mokken) in je priznan kot eden izmed vodilnih strokovnjakov pri uporabi te metode v svetu. Opravljal je delo glavnega urednika »Journal of Advanced Nursing«, ki je visoko citirana akademska revija za zdravstveno nego (JCR IF 2018: 2,376; Nursing 13/120), danes pa opravlja vlogo glavnega urednika revije »Nurse Education in Practice«.

Na Univerzi v Mariboru Fakulteti za zdravstvene vede je že več let gostujoči profesor in sodeluje kot sonosilec obveznega predmeta Prenosljiva znanja ter se vključuje pri predmetu Napredne kvantitativne metode raziskovanja. Na ta način pomembno prispeva k promociji doktorskega študija 3. stopnje Zdravstvene nege in s tem tudi promociji Univerze v Mariboru. Prav tako svoje znanje prenaša visokošolskim učiteljem, raziskovalcem in študentom z namenom približati raziskovalno delo vsem sodelujočim v pedagoškem in raziskovalnem procesu ter omogočiti boljše in lažje interdisciplinarno povezovanje raziskovalnih skupin znotraj naše fakultete.

Profesor Roger WATSON, PhD, je eden od najbolj globalno prepoznanih strokovnjakov in raziskovalcev na področju zdravstvene nege, ki s svojim odličnim delom, strokovnim znanjem, raziskovanjem in dostopnostjo prispeva k prepoznavnosti zdravstvene nege ter Univerze v Mariboru Fakultete za zdravstvene vede v Evropi in svetu.

Ob prejetem častnem naslovu »Častni doktor« Univerze v Mariboru Prof Rogerju Watsonu iskreno čestitamo.

Prof ROGER WATSON  Prof ROGER WATSON

V. d. dekanice
Viš. predav. dr. Klavdija Čuček Trifkovič


Prispevki RTV SLO:

Od 13:15 naprej https://4d.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174807199

Od 13:20 naprej https://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174807183

 

 

Prof ROGER WATSON