Sprejem pri županu mesta Derry na Severnem Irskem

Datum: 
08.04.2019

Viš. predav. mag. Anton Koželj in Aleksandra Lovrenčič sta od 7. do 12. marca 2019 gostovala na Ulster University, v mestu Derry (Londonderry) na Severnem Irskem.

 

V sklopu ERASMUS+ izmenjave sta pobliže spoznala članice in lokacije kampusov gostujoče univerze (na QS Rankingu 2019 za Zdravstveno nego so med najboljšimi 6-imi v UK in top 50-imi na svetu), v sklopu vseh aktivnostih sta izvajala promocijo Univerze v Mariboru in Fakultete za zdravstvene vede.

 

V času njunega obiska je bil izveden sprejem pri županu mesta Derry, Johnu Boyle, s katerim so organizatorji in mednarodni udeleženci razpravljali o pomembnosti izobraževanja in vloge medicinskih sester na področju organizacije reševanja in oskrbe posameznikov ob nepredvidenih dogodkih.

 

 

Sodelovala sta tudi na Community Resilience Exercise, simulaciji, letos že s šestnajstimi scenariji nepredvidenih dogodkov (z igralci), kjer študentje 3. letnika zdravstvene nege v skupinah 10-11 študentov tekmujejo v reševanju scenarijev, ki jih po zaključku evalvirajo skupaj z ocenjevalci, ki potem podajo oceno.