Spletna nacionalna konferenca: »Na osebo osredotočen pristop v učnih načrtih v zdravstvu«

14.04.2021 - 14:00 do 15:30
MS Teams
Datum objave: 
31.03.2021

 

Univerza v Mariboru Fakulteta za zdravstvene vede (UM FZV) organizira spletno nacionalno konferenco z naslovom »Na osebo osredotočen pristop v učnih načrtih v zdravstvu« / Online national conference: “Person-centredness in Healthcare Curricula”, ki bo potekala 14. aprila 2021 preko spletnega orodja MS Teams.

 

Na osebo usmerjena zdravstvena oskrba je ključni element kakovostnega zdravstvenega varstva, ki vključuje prepričanja in vrednote pacienta in njegovega Ožjega svojca. Pod vodstvom profesorja Brendana McCormacka in v sodelovanju z univerzami na Irskem, Severnem Irskem, Norveškem, Nizozemskem in Sloveniji se izvaja Erasmus+ projekt v okviru katerega se pripravlja mednarodni učni načrt izobraževanja za zdravstvene delavce, ki bo vključeval načela na osebo osredotočenega pristopa. Nacionalna konferenca je namenjena predstavitvi napredka in dosedanjih rezultatov projekta »Person-centredness in Healthcare Curricula« ter potencialno vključevanje novih spoznanj v vaše vsakdanje delo. Ta dogodek je namenjen zdravstvenim delavcem, študentom, vodstvu kliničnih institucij, svetovalcem za razvoj klinične prakse, mentorjem iz kliničnega okolja, regulatorjem in drugim, ki jih zanima na osebo usmerjena zdravstvena oskrba. Poseben poudarek bo na razvoju smernic in dejavnosti na področju na osebo usmerjene zdravstvene oskrbe.

Kotizacije ni. Dogodek bo potekal preko spletnega okolja MS Teams na tej povezavi v slovenskem jeziku.

Prosimo Vas, da svojo prijavo oddate na tej povezavi najkasneje do 10. aprila 2021. Za ostale informacije lahko kontaktirate sergej.kmetec1@um.si.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo v želji, da se udeležite dogodka.

Sreda, 14. april 2021

 

14:00-14:15 Uvod in predstavitev Erasmus+ projekta »Person-centredness in Healthcare Curricula«
14:15-14:30 Sistematični pregled literature o razvoju na osebo usmerjene zdravstvene oskrbe
14:30-14:45 Principi na osebo usmerjenega učnega načrta
14:45-15:00 Teoretični okvir za razvoj na osebo usmerjenega učnega načrta
15:00-15:15 Prikaz spletne strani in aplikacije Erasmus+ projekta »Person-centredness in Healthcare Curricula«

 

15:15-15:30 Razprava in morebitni predlogi
 

VLJUDNO VABLJENI!