Predstavitev prostovoljstva na UM

16.01.2013

V sredo 16.01.2013 ob 10 uri je potekala na Univerzi v Mariboru sproščena predstavitev prostovoljstva Fakultete za zdravstvene vede UM, kjer smo viš. predav. mag. Mateja Lorber, predav. Barbara Donik, študentka prostovoljka Simona Fekonja in Adrijana Moškon predstavile to dobrodelno dejavnost.

Predavateljici sta predstavili kako se je osnovala skupina prostovoljcev na Fakulteti za zdravstvene vede UM in kaj je naša dejavnost. Prostovoljki pa sva predstavili uspehe pretekle generacije 2008/2009 in naše uspehe 2011/2012. Predstavili sva tudi kako potekajo naša dogovarjanja, kdo je lahko prostovoljec in kako postati prostovoljec na Fakulteti za zdravstvene vede UM. Z veseljem pa smo vse tudi povedale, da v času prostovoljstva daruješ svoj čas, energijo, dobro voljo in ideje. Pridobiš na samopodobi, občutku lastne vrednosti, gradiš lep odnos do soljudi in si izpopolnjuješ življenje.

Za zaključek pa je predav. Barbara Donik predstavila še svoje izjemne lepe izkušnje prostovoljnega dela v Afriki, ko je bila absolventka.

Našo predstavitev so udeleženci poslušali z zanimanjem. Po predstavitvi pa smo se še pogovarjali o naši aktualni temi.

Adrijana Moškon