Predavanje o holesterolu

04.01.2013

V petek, 04. 01. ob 10 uri, smo študentke prostovoljke Fakultete za zdravstvene vede Polona Senegačnik, Karin Ferjan in jaz Nina Sukič pripravile predavanje o holesterolu za stanovalce doma starejših Dom pod gorco.

V predavanju smo predstavile kaj sploh je holesterol, da ločimo škodljivi in koristni holesterol, zaželene vrednosti holesterola, dejavnike tveganja povišanega holesterola ter v zroke za povišanje holesterola.

Predstavile smo tudi, kako lahko zmanjšamo vrednosti holesterola in tudi na kratko predstavile nekatera živila, ki znižujejo holesterol.

Našega predavanja se je udeležilo približno 25 stanovalcev, ki so z velikim zanimanjem poslušali predavanje. Zanimala so jih predvsem živila, ki so koristna za zniževanje holesterola.

Po predavanju smo se s starostniki še pogovarjale o tej temi, pri tem pa so sicer izrazili manjše razočaranje, ker jim nismo izmerili njihovih vrednosti holesterola, vendar smo se glede tega dogovorili, da jim bomo izmerili vrednosti ob katerem izmed naših naslednjih predavanj v Domu pod gorcu.

Nina Sukič