Eminentna britanska profesorja na UM FZV

Datum: 
27.02.2019

Univerzo v Mariboru Fakulteto za zdravstvene vede bosta v času med 4. 3. in 6. 3. 2019 priznana tuja profesorja, in sicer Emeritus Prof Dr Charles Anthony Butterworth in Assoc Prof Dr Gemma Stacy. V času svojega obiska bosta izvedla predavanja za študente, visokošolske učitelje in sodelavce ter sodelovala na sestanku »Resilience Based Clinical Supervision« z mednarodno udeležbo.


Emeritus Prof Dr Charles Anthony Butterworth je strokovnjak na področju duševnega zdravja in svetovno priznan profesor. Bil je dolgoletni dekan School of Nursing, Midwifery and Social Work, University of Manchester, kasneje pa tudi prorektor na University of Manchester. Bil je izvoljen za prvega predsednika Akademije za zdravstveno nego (Academy of Nursing, Midwifery and Health Visiting Research). Ustanovil je EDTA (Education Development and Training), bil imenovan za neizvršnega direktorja The NHS Institute for Innovation and Improvement, direktorja Trent NHS Workforce Development Confederation ter direktorja Research Centre for Clinical and Academic Workforce Innovation, University of Lincoln.

 

 


 

Assoc Prof Dr Gemma Stacy je trenutno zaposlena kot izredna profesorica na School of Health Sciences at the University of Nottingham, kjer je direktorica inštituta Public Engagement. Ima vodilno vlogo pri vodenju raziskovalnih in izobraževalnih inovacij, ki vključujejo ranljive skupine ter vpliv različnih strokovnih skupin. Je ustanoviteljica in predsednica Critical Values Based Practice Network, ki raziskuje na področju percepcije in vpliva moči in hierarhije med strokovnimi skupinami na področju skupnega odločanja.