Dan brez dvigala na UM FZV

24.04.2019 - 09:00 do 14:00
UM FZV
Datum objave: 
09.04.2019

Na dan dogodka bodo študenti Fakultete za zdravstvene vede, v organizaciji Študentskega sveta, s trakovi zaprli vhodna vrata dvigal. V pritličju UM FZV bodo delili promocijski material in z letaki spodbujali ter promovirali zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi ter obiskovalce povabili v tretje nadstropje UM FZV, kjer bodo izvajali brezplačne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka in srčnega utripa. Vsem, ki se bodo akcije udeležili, bodo ponudili zdrav obrok v obliki sadja in sadnih sokov.

 

S preprosto idejo, kot je hoja po stopnicah, želijo spodbujati in promovirati zdrav način življenja s fizičnimi aktivnostmi. Bolezni srca in ožilja namreč lahko preprečimo z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje redno telesno dejavnost, zato bodo študentje delovali tudi zdravstveno vzgojno. Na podlagi tabele za ocenjevanje absolutnega tveganja za katerikoli srčno-žilni dogodek v naslednjih desetih letih, so obiskovalce poučili o dejavnikih tveganja za razvoj srčno žilnega obolenja, med katere spada tudi telesna neaktivnost. Vabimo vas, da se pridružite akciji »Dan brez dvigala«.

Več informacijami na https://no-elevators-day.nowwemove.com/noelevatorsday/000_1011713


   Na dogodku bo potekalo fotografiranje in/ali snemanje z namenom promocije dogodka oz. poročanja o dogodku. Za več informacij klikni tukaj.