3. evropski dan epilepsije – razbijmo predsodke o epilepsiji

11.02.2013

Dne 11.2.2013 smo sodelovali na stojnici v Europarku. Saj ta dan  je dan, ki je bil letos namenjen Epilepsiji torej je Evropski dan epilepsije. Mi prostovoljke Tamara Fujs, Urška Gruškovnjak, Tadeja Golob, Jasmina Cvikelj, Tina Inthiar, Karin Ferjan, Monika Zorman in jaz, Polona Senegačnik, smo si razdelile kateri čas bo katera pomagala na stojnici. Pomagale smo jim od 9.00 do 18.00 ure.  Letošnji slogan se je glasil: Postavi se za epilepsijo brez napadov neželjenih učinkov,v katerem želijo javnost ozaveščati o potrebah izboljšanja zdravljenje in celostne oskrbe, za ljudi ki živijo z epilepsij.

H sodelovanju nas je povabilo društvo za samopomoč Liga proti epilepsiji Slovenije, natančneje njihova skupina v Mariboru. Celotno dogovarjanje je potekalo preko gospe Marjane Vrhovski, dipl.m.s.

Na stojnici smo delile različke zloženke, rožice, cofke in srčke, ki smo jih pomagale dokončati na delavnici dne  21.2.2013. Imele smo res lep dan in se tudi same veliko naučile o Epilepsiji.

Prostovoljci FZV, UM, se najlepše zahvaljujemo društvu da so nas povabili k sodelovanju, posebej gospe Marjani Vrhovski, dipl.m.s. in gospe Majdi Flisar, predsednici skupine za samopomoč.

Polona Senegačnik