Čestitke ob podeljeni plaketi

Datum: 
15.02.2021

S ponosom sporočamo, da je študent Fakultete za zdravstvene vede Miha Zadravec, prejel Plaketo Leona Štuklja za vidnejše športne dosežke na področju univerzitetnega športa v letu 2020, ki jo podeljuje Univerza v Mariboru.

Nagrade Univerza v Mariboru  podeljuje študentom za študijsko, raziskovalno in umetniško delo, za razvoj obštudijskih dejavnosti in za športne ter kulturne dosežke.

Miha Zadravec je študent študijskega programa 1. stopnje Zdravstvena nega, ob študiju ostaja aktiven športnik hokeja na travi. Udeležuje se tekmovanj na državnem nivoju, kot tudi evropskih tekmovanj. Večkrat je bil izbran za najboljšega vratarja, s svojo izjemno igro pa si je izboril nastop za reprezentanco Republike Slovenije. V letu 2020 je tekmoval v Španiji za reprezentanco Slovenije, kjer so zasedli 5. mesto. V letih 2010-2020 je bil s svojim klubom Lipovci vsako leto državni prvak v hokeju na travi.

Poleg tega, da se ukvarja s športom pa se aktivno udeležuje tudi na fakulteti. Sodeluje in pomaga voditi ekipo  nujne medicinske pomoči, sodeluje v nogometni, kot tudi košarkarski ekipi fakultete.

Ob prejeti Plaketi Leona Štuklja Univerze v Mariboru Mihi Zadravcu iskreno čestitamo.