Čestitke ob podeljenem častnem naslovu »zaslužni profesor« Univerze v Mariboru

Datum: 
18.09.2020

Prof.  dr. Jana GoriupNa slovesnosti ob Dnevu univerze, dne 18. 9. 2020 je Univerza v Mariboru na predlog Univerze v Mariboru Fakultete za zdravstvene vede podelila častni naslov »zaslužni profesor« Univerze v Mariboru prof. dr. Jani Goriup.

Prof.  dr. Jana Goriup je razvijala in izvajala izobraževalno in raziskovalno področje Sociologija zdravja in bolezni na Fakulteti za zdravstvene vede od samega začetka razvoja Zdravstvene nege na Univerzi. Njen pomemben prispevek se odraža na izobraževalnem in raziskovalnem področju, predvsem z mentoriranjem številnih študentov. Doprinos, ki ga razvija in pušča na področju zdravstva,  je v zavedanju družbenih vidikov v vseh obdobjih življenja.

Številnim generacijam študentov je z aktualnimi vsebinami in s svojim odličnim predavanjem predajala oz. še vedno predaja znanje na področju sociologije staranja, razvija pozitivno mišljenje na prihodnost družbe, ob tem pa vseskozi kritično opozarja na sistemske težave starostnikov. Še vedno raziskuje nove paradigme teorij družinskega in partnerskega življenja, kompetenc in spremenjenega odnosa do življenja starejših.

Prof. dr. Jano Goriup odlikuje izjemna predanost in pripadnost Univerzi v Mariboru, profesionalen, interprofesionalen, human ter pomagajoč odnos do študentov in vseh zaposlenih. Prav tako prof. dr. Jano Goriup odlikuje odlična komunikacija in ustvarjanje pozitivnega okolja in motivacija tako študentov kot zaposlenih za pridobivanje novih znanj na področju sociologije. Izkazuje izjemen čut in odgovornost do družbe, kar je njena strokovna, raziskovalna in profesionalna pot.

Ob prejetem častnem naslovu »zaslužni profesor« Univerze v Mariboru prof. dr. Jani Goriup iskreno čestitamo.

podeljenem častnem naslovu »zaslužni profesor« Univerze v Mariboru

 

Dekanica
prof. Dr (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske)  Majda Pajnkihar

 

prof. dr. Jana Goriup